A karfiol egy igazi átváltozóművész, ami pár mozdulattal rizsszemnek álcázza magát. Így egyszerre lesz játékos, egészséges és meglepően finom a végeredmény! Ráadásul a zöldségekkel összepirítva egy színes fogást kapunk, amit biztosan mindenki szívesen fog kanalazni.
Hozzávalók
1
közepes fej karfiol
1
közepes sárgarépa
Fél kaliforniai paprika
1
marék zöldborsó (friss vagy fagyasztott)

1
kis fej vöröshagyma
2
ek olívaolaj vagy kókuszolaj
Só,
frissen őrölt bors
Petrezselyem
vagy koriander a tálaláshoz

Elkészítés
A
karfiolt szedd szét rózsáira, mosd meg, majd aprítsd aprítógépben vagy reszelőn
rizsszem nagyságú darabokra. Itasd le papírtörlőn, hogy ne legyen túl vizes.
Vágd apróra a hagymát, és kevés olajon párold üvegesre.

Add hozzá a felaprított
répát, paprikát és borsót, majd pirítsd 5–6 percig. Dobd rá a karfiolrizst,
sózd és borsozd. Párold közepes lángon 5–7 percig, míg a karfiol megpuhul, de
még enyhén roppanós marad.

Tálalás
előtt ízesítsd szójaszósszal, ha szereted, és szórd meg friss petrezselyemmel
vagy korianderrel.
Jó
étvágyat kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi



