A tányért díszítő palacsinta elsőre desszertnek is tűnhet, pedig valójában egy izgalmas, zöldséges főétel. A színek és ízek harmóniája minden falatban új élményt ad. Ez a finomság egyszerre kreatív, egészséges és garantáltan meglepi a vendégeidet vagy a családodat.
Hozzávalók
100
g quinoa
2
közepes cékla
kb.
150 ml víz
1
közepes répa
1
kaliforniai paprika
1
érett avokádó
100
g feta sajt
Elkészítés
A
quinoát egy szűrőben mosd át, majd főzd kétszeres mennyiségű sós vízben kb. 15
perc alatt puhára. Hagyd kihűlni. A feldarabolt céklát, a quinoát és a vizet
tedd turmixgépbe, majd turmixold sima állagúra.

Ha túl sűrű, kevés vízzel
lazíthatod. Tapadásmentes serpenyőben, kevés olajon süsd ki a palacsintákat 2–3
perc alatt mindkét oldalukon.

A
répát hámozd meg, és vágd apró darabokra. Az avokádót magozd ki, a húsát szeleteld
fel. A kaliforniai paprikát is vágd szeletekre. A feta sajtot pedig morzsold el.
A palacsintákat töltsd meg a zöldségekkel és a fetával. Ha szeretnéd,
majonézzel ízesítheted. Félbehajtva
vagy feltekerve tálald.
Jó falatozást kívánok!
Fotó, recept: Parrag Zsófi


